Mikuláš, přišel s čertem na guláš...(fotogalerie).

08.12.2016 21:57

Tak tato a spousty dalších říkánek a vánočních koled se u nás v centru zpívaly několik týdnů před příchodem svatého Mikuláše z Myry. Pravda, na Mikulášův známý a ne příliš oblíbený rohatý doprovod se netěšil nikdo, ale co se dá dělat.

Vyslanec z nebes sice chodí obdarovávat dle tradice až 5. prosince, k nám do centra se ale objednal už na první den posledního měsíce v roce. Měli jsme toho moc. Vyzdobit okna, upéct jablečné šátečky a štrůdl, nacvičit koledy. A hlavně. Být hodní. Naštěstí se povedlo…

1. prosince jsme tedy byli připraveni již druhým rokem u nás přivítat děti ze ZŠ speciální (ul. Zborovská) společně s paní ředitelkou Štoudkovou. Přišli i jejich učitelky a asistentky, maminky, babičky, dále pak členové spolku SLUNCE VŠEM, přátelé spolku… no, bylo pěkně plno. Atmosféra byla úžasná, asi jen málo lidí by věřilo, jak děti a dospělí s různou formou postižení jsou schopni nejen spolu „vydržet“, ale i se radovat, něco prožít…

Možná to bude tím Mikulášem, který přišel, obdaroval, a všechny bez výjimky pochválil. Jak jinak. U nás jsou přece jen samé hodné děti.

A jak krásně nám zahrály divadlo děti ze speciální školy a vlastně na vše, co se dělo v centru na této akci, kterou pořádal spolek SLUNCE VŠEM, se můžete podívat v naší fotogalerii.

PS: A co ten čert? Nakonec nepřišel. Asi se někde dověděl, že gulášek nebude…

Zpět